Lieverd, Waarom…?

Ouders van zo’n 800.000 kinderen wonen niet meer bij elkaar en daarvan ziet een op de vijf volwassen kinderen hun vader en vijf procent hun moeder niet meer. Maar al te vaak worden ouder-kind relaties na een echtscheiding ontwricht. Ouderverstoting is een immens maatschappelijk probleem en is schadelijk voor de (groot)ouders en kinderen, en hun levensgeluk.

‘Voor mijn lieve dochter, die ik als tastbaar deel van mezelf een leven lang met me meedraag. Voor alle vaders, moeders en grootouders die hun kinderen niet meer mogen zien.’

Ouderverstoting (PAS) kan leiden tot emotionele schade, hechtingsproblemen, depressiviteit en schuld-gevoelens bij het kind. Het verhaal van George is exemplarisch en illustratief voor vele (v)echtscheidingen. Door mensen bewust te maken van het begrip ouderverstoting en als ouders de transitie willen maken van ex-partnerschap naar harmonieus co-ouderschap kan het welzijn van kinderen worden gewaarborgd.

George Westerduin (auteur en boven alles vader) pakt zijn maatschappelijke rol op en doorbreekt met zijn boek Lieverd,waarom…? het taboe rond ouderverstoting. Openhartig doet hij verslag van zijn moeilijke reis waarin hij allerlei pogingen doet om zijn dochter – die hij zeventien jaar niet heeft gezien – weer te mogen ontmoeten. Hij vertelt op kwetsbare wijze hoeveel impact dit op hem heeft. De smeekbedes en hartenkreten naar zijn ex-vrouw en kinderen zijn oprecht en pijnlijk, maar zonder verwijt. Hij wil alleen maar dat zijn dochter gelukkig is.

‘Ik hoop met mijn verhaal mijn dochter alsnog te bereiken. Lukt dat niet, dan staat achter in het boek mijn afscheidsbrief aan haar.’

 

NIEUW BOEK: Lieverd, waarom...?

KLIK HIER om het vierde boek van George Westerduin te bestellen