Reacties op het eerste boek:
Kind waar ben je?

Tsjee… ik bekeek zojuist de website… en las stukjes tekst… ik ben er stil van…

De titel… de pijn spat ervan af!

Ben in het boek begonnen. Het is prachtig en heel boeiend. Lastig om het boek weg te leggen en op tijd te gaan slapen…

De openheid van de auteur is zo mooi… hij heeft echt lef als je ook je minder goede dingen, kan en durft te noemen. Hij is groot als hij ook klein kan zijn.

Ik ben zeer verwonderd… het is ‘groots’ en vol liefde…

Reacties op het tweede boek:
Weg van Ware Liefde

Hi, lieve George!

Van harte gefeliciteerd met het nieuws rondom het uitgeven van jouw boek!!
Klasse! Binnen een jaar is het idee in je hoofd, ik hoor je zeggen: “het is niet van mij maar van God gegeven”, tot een compleet boekwerk voltooid! Fantastisch!!

Lieber Gruss,

Antje

Beste George,

Ik wil graag in aanmerking komen voor je boek.
Mooie titel, ik ben heel benieuwd!

Met vriendelijke groet,

Anneke

Lieve George,

Geweldig dat ik jouw boek als een van de eersten kan bestellen.

Liefs en kus,

Romaine

Nada te turbe is gebaseerd op een gedicht van Teresia van Avila, de bekende Spaanse mystica uit de 16e eeuw. Lees onderstaande tekst met vertaling:

Nada te turbe, Nada te espante
quien a Dios tiene, nada le faita
Nada te turbe, Nada te espante,
solo Dios basta

Laat niets je verontrusten,
laat niets je beangstigen:
Wie God heeft ontbreekt niets.
God alleen is genoeg.

Beoordelingen tweede boek: Weg van Ware Liefde

Het is mooi en inspirerend om te lezen hoeveel jij aan jouw spirituele reis hebt gehad. Niet alleen neem je de lezer mee op dit avontuur, maar maak je ook een letterlijke tocht naar je geboorteland en vertel je ons hoeveel dat in je heeft losgemaakt. Je bespreekt gevoelens waarmee iedereen weleens worstelt en je verwoordt op een heldere manier waarom jij het door jou gekozen pad hebt bewandeld. Dit maakt dat het een erg eerlijk boek is geworden, met een zeer persoonlijke lading. Kijk of je de definities van IQ, EQ en SQ wat meer naar voren kan plaatsen in je boek. Het is belangrijk dat het voor de lezer duidelijk is wat je met zulke moeilijk begrippen bedoelt, voordat je er verder over uitweidt. Het is duidelijk dat je al verschillende mensen hebt geholpen om helderheid te krijgen over het leven en zichzelf te weer terug te vinden. Ik denk dat je ook met dit boek dat weer zal kunnen bereiken.

Claartje

Boekscout

Gisteren heb ik het laatste hoofdstuk van je boek afgerond, ik heb het met veel interesse gelezen! Wat een document heb je gemaakt! Ik vind het heel knap hoe je al je kennis en inzichten in de vorm van dit boek hebt weten te bundelen. Ik moet eerlijk zeggen; het is wel een niveau hoger dan de boeken die bij Hour of Power worden uitgegeven. De lezer moet er echt even voor gaan zitten en er de tijd voor nemen want het is veel informatie en diepgaand, maar ik denk niet dat daarmee de toegankelijkheid in gevaar komt. Zoals afgesproken heb ik hier en daar wat zinnen weggelaten of net wat anders neergeschreven, op die momenten dat ik dacht dat het te ingewikkeld werd voor de gemiddelde lezer. Ook heb ik de taaldingetjes die ik tegenkwam aangepast (bijvoorbeeld het consequent gebruik van een hoofdletter als het over God gaat (Bijv. Zijn liefde). Uiteraard moet jij maar kijken welke opmerkingen je wel en niet meeneemt in de uiteindelijke publicatie.

Je boek is voor mij een inkijkje in jouw ontdekkingen in het geloof en ik vind het mooi dat je het zo persoonlijk hebt weten te maken. Dat houdt het boeiend en werkt heel verhelderend (theorie > praktijk). Ik denk dat het een eye-opener voor elke kerkganger is als het gaat om wetticisme (trapt elke christen niet in bepaalde valkuilen?). Vreselijk trouwens wat je beschrijft wat je hebt meegemaakt in je laatste gemeente. Soms stijgt de hang van leiders naar overwicht/macht in kerken ze echt naar het hoofd. 

Ik denk dat veel mensen niet eens bewust zijn dat er IQ, EQ of SQ ontbreekt, dat brengt dit boek heel duidelijk naar voren en bouwt mensen op in hun weg met God. Voor een rijker/vollediger geloof.

Het boek duidt God, aan de andere kant maakt het ook nieuwsgierig naar het mysterie dat de Drie-Enig God altijd lijkt te blijven. Kortom; een heel waardevol document voor elke christen. Je neemt de lezer mee op weg met veel achtergrondkennis die ook heel praktisch is. Nogmaals, heel mooi gedaan.

Veel zegen in alles wat je doet en bedankt voor je vertrouwen,

Hart. groet,

Esther

Hour of Power

Van harte gefeliciteerd, helemaal super! Ik ben het met Esther en de andere beoordelaar eens dat je een heel knappe uitwerking hebt van de drie-eenheid en dat de combinatie van jouw persoonlijke verhaal met de theorie, het boek tot een heel prettig leesbaar geheel maakt dat voor iedere Christen een inspiratiebron zal zijn in zijn verhouding tot God.

Louise Kemps

Co-Efficiënt Management Consulting

“Enabling struggling leaders to start realizing their goals more effortlessly, with a spirited team full of energy”

Een geweldig werk dat je afgeleverd hebt, met een supermooie boodschap! Ben enorm trots op je! Dat je dit mocht en kon doen dank je aan Hem dat weet ik, maar ik ben trots dat je het ook daadwerkelijk ten uitvoer hebt gebracht.

Inleiding: persoonlijk, goed leesbaar, nodigt uit tot verder lezen

Hoofdstuk 1: Uit, door en tot God. Leest als een opmaat … niets op aan te merken … je wordt er nieuwsgierig van … prima dus

Hoofdstuk 2: De I-weg. Hoe stel ik mij God voor? Valt niet eenvoudig te begrijpen.

Hoofdstuk 3: IQ etc. Duidelijk. Pag 94: fijn, zo’n persoonlijk voorbeeld en ook wat het met je gevoel doet! Dat maakt het illustratief, leesbaar en persoonlijk.

Hoofdstuk 4: EQ etc. Mooi! Wel volgens mij een hoofdstuk voor Christenen, die de kracht van Jezus al begrijpen. Wijst diezelfde lezers wel mooi op de valkuil van het door jou benoemde EQ-wetticisme.

Hoofdstuk 5: SQ etc. Mooi en persoonlijk vond ik je stuk op pag 133.

Hoofdstuk 6: de Ware Liefde. Pag 163 ev Het persoonlijke stuk daarna over je reis naar Indonesië vind ik heel fraai.

Hoofdstuk 7: Kerkmuren om etc. Het zal je niet verbazen dat ik blij ben met dit hoofdstuk …Schokkend verhaal van je kerk…pfff…teleurstellend ook voor je.

Nawoord. Prima

Ik hoop dat je heel veel lezers kan bereiken. Ik ben er echter van overtuigd dat jij “in het echt” nog veel meer mensen kan bereiken dan op schrift. Dat heeft met je communicatieve, sociale en verhalende vaardigheden te maken, maar niet in de minste plaats ook met je charisma (en dat heeft weer met Ware Liefde te maken…). Waar je denk ik met je boek vooral een christelijk publiek raakt denk ik dat je “in real life” ook niet-christenen bij je boodschap kan betrekken.

Ik vind het prachtig dat je die gelegenheid om meer mensen te bereiken ook gaat krijgen o.a. door je kranteninterview en Hour of Power.

Mischa

medicus